• IMI Roosdaal

Onze klassen

Kom snel in onze klas kijken.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Sportdag

Geschreven door Aurélie Bellemans op donderdag 19 december 2019.

De sportdag voor 3, 4 en 5 werd ook dit schooljaar georganiseerd in de sportzaal van het secundair.

Er waren verschillende soorten activiteiten voorzien die de leerlingen in hun groepje in een doorschuifsysteem moesten uitvoeren.

Zo stonden er enkele springkastelen, konden de kinderen torens of piramides maken met bekers, kon er gestept, gejongleerd en gebadmintond worden. Kortom; voor elk wat wils dus!

Het was een leuk dagje waarvan de kinderen zeker hebben genoten.

Kijk gauw naar het fotoalbum om de sportieve sfeerbeelden te bekijken! 

Grootoudernamiddag

Geschreven door Aurélie Bellemans op woensdag 27 november 2019. Aangepast op woensdag 27 november 2019

Op donderdag 21 november werden alle grootouders in de namiddag verwacht op onze school om een kijkje te nemen in de klas van hun kleinkinderen. We koppelden een activiteit aan onze ‘lees- of voorleesweek’. In 5B mochten alle grootouders hun kleinkinderen helpen met een lesje begrijpend lezen. Wat vonden de kinderen het leuk dat oma en opa opnieuw op de schoolbanken zaten maar... nu samen met hen! Na deze activiteit konden de grooutouders genieten van een gezellige babbel en een lekker kopje koffie in de refter van de basisschool.

De 3e graad gaat op uitstap naar het bos!

Geschreven door Aurélie Bellemans op zaterdag 26 oktober 2019. Aangepast op zaterdag 26 oktober 2019

Na een fietsencontrole vertrokken we omstreeks 9u naar Liedekerkebos. De leerlingen konden kiezen voor een bewegingsactiviteit of een muzische activiteit. Beiden werden georganiseerd door enkele begeleiders. Bij de bewegingsactiviteit mochten de leerlingen zich uitleven op een touwenparcours, lasershooting, takelbaan, speleobox en het bouwen van een kamp. Tijdens de creatieve workshop mochten de kinderen de bomen versieren met een figuurtje uit klei en bosmaterialen. Vervolgens werd er nog een figuurtje uit klei gemaakt met materialen die zij konden gebruiken of zelf hadden gevonden in het bos. Tijdens de wandeling gaf de begeleidster ook uitleg over enkele mooie paddenstoelen die we zagen. Om 12u hadden we wel wat honger gekregen en picknickten we op de weide. Wat was dat zalig in het herfstzonnetje! Nadien werd er naar hartenlust geravot op de speeltuigen die er stonden. Tenslotte fietsten we weer richting onze school. Wat een fijne dag! Bedankt aan alle ouders en grootouders om onze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden! Jullie hebben dat super gedaan!!

 

Pumpkin Time!

Geschreven door Aurélie Bellemans op dinsdag 22 oktober 2019. Aangepast op dinsdag 22 oktober 2019

Het is bijna vakantie en bij gezellige tv-avonden hoort natuurlijk wat bijhorende herfstdecoratie.

Daarom mochten de kinderen vandaag tijdens de muzische les een pompoen uithollen.

Het vruchtvlees mocht terug mee naar huis om er lekkere pompoensoep van te maken of misschien wel een lekkere, zoete pompoentaart...

Eenmaals de pompoen volledig uitgehold was, mochten de leerlingen er een griezelig/vrolijk/grappig gezichtje uitkerven.

Vanavond een theelichtje erin en klaar! Sfeerlicht verzekerd!

Terug naar de oudste tijden!

Geschreven door Aurélie Bellemans op woensdag 25 september 2019. Aangepast op woensdag 25 september 2019

Samen met Sven, de archeoloog, konden wij ons vandaag een halve dag inleven hoe het moet geweest zijn voor onze voorouders om in de prehistorie te leven. Er werd ons geleerd welke technieken we kunnen gebruiken om vuur te maken, hoe we een speer moeten gebruiken en we mochten zelf jagen op konijntjes, mamoetenen sabeltandtijgers! Ook de grappige verhalen en weetjes die Sven ons toefluisterde, vonden wij top! Kortom, een workshop om niet meer te vergeten!