• IMI Roosdaal
  • IMI Roosdaal

Onze klassen

Kom snel in onze klas kijken.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Het sprookje van Tsaar Saltan

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op donderdag 21 maart 2019.

Op donderdag 21 maart maakten we kennis met dit oude Russische sprookje van Poesjkin. Katrien (een medewerkster van De Munt) nam ons mee in het verhaal.

Drie zussen vertellen elkaar wat ze zouden doen, mochten ze trouwen met de Tsaar. De oudste zou een groot bruiloftsfeest voor alle mensen laten organiseren. De tweede zou voor alle mensen de allerfijnste kant laten klossen en de jongste zou de Tsaar een zoon willen schenken. Toevallig heeft de Tsaar de wensen gehoord en kiest de jongste als bruid. De andere twee vrouwen worden, tot hun ontsteltenis, zijn kokkin en zijn weefster. De Tsarina raakt al gauw zwanger. Niet lang daarna breekt er oorlog uit en moet de Tsaar zijn jonge vrouw voor lange tijd verlaten. Als een grote en sterke tsarenzoon geboren is, stuurt de Tsarina haar man een bericht over het goede nieuws. Dit bericht wordt echter onderschept door de twee zussen en de boosaardige tante en de bode krijgt een geheel ander bericht mee: de Tsarina is bevallen van een monster. Tsaar Saltan is diep bedroefd en stuurt direct een bode terug met de mededeling het geheim te houden tot zijn thuiskomst. Ook dit bericht wordt door de zussen onderschept en zij schrijven een brief met de opdracht aan de bojaren de Tsarina en haar zoon te verdrinken. Moeder en zoon worden in een ton gestopt en in zee gerold. De ton spoelt aan op een onbewoond eiland…

Wat er daarna gebeurt, is voor ons nu geen verrassing meer!

Dit sprookje en de muziek van Rimski-Korsakov vormen de rode draad voor de workshop waarin alle muzische vormen aan bod zullen komen. We hebben gezongen, toneel gespeeld, ritmisch gesproken en nog veel meer … De foto’s spreken voor zich, het was keileuk!

Afsluiter Zill-week rond afval

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op zaterdag 16 maart 2019.

Vorige week werkten we de tweede week dit schooljaar rond afval. We leerden een lied en zongen elke morgen uit volle borst. Donderdag was er een speelgoedruilbeurs op school. Echt een succes! Op donderdag ruimden we de schoolbuurt op en het speelbos. Vier volle zaken waren het resultaat. Wat mensen allemaal durven storten. Gewoon schandalig. Op vrijdag kwam de vuilniskar langs. Eerst leerden we over afval sorteren en recycleren, nadien mochten we een kijkje nemen in en rond de vuilniskar. Fascinerend en bewonderenswaardig.

Ruiken en proeven altijd een feest!

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op zaterdag 16 februari 2019.

In ons nieuw W.O.-thema rond 'Laat je niet vangen',onze zintuigen,  gingen we gisteren aan de slag met onze neus en mond. Eerst roken we wat we geblinddoekt onder onze neus kregen, nadien was het proeven geblazen. Zuur, zoet, bitter en zout alles kwam aan de beurt. We leerden zelfs een nieuwe smaak kennen umami, zoals tomaten en erwtjes. Wil je meer zien? Bekijk dan zeker onze foto's!

Winterprik

Geschreven door Mia Hemerijckx op woensdag 23 januari 2019.

Het was fijn spelen in de sneeuw. De meeste kinderen van de klas hadden hun pantoffels of huissokken mee. "Zo voelen we ons net als thuis in onze klas", merkte Vince op. Als dat geen fijn statement is!

IMI Roosdaal

Beter sorteren, moet je leren!

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op zondag 16 december 2018.

Donderdag 13 december hadden we een workshop rond afval sorteren van Fostplus. Dit moet je echt leren! Aan de hand van allerlei afval leerden we sorteren. Niet altijd eenvoudig, hoor! 

We stelden ook vast dat op onze school nog werk is, want hier en daar slingert toch wat vuil in het rond. Werk aan de winkel dus.

Wat vind je van onze herfstfoto?

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op zondag 25 november 2018.

't Is weer voorbij die mooie zomer. Wat vind je van onze herfstfoto? Onze boom op de speelplaats begint stilletjes aan zijn bladeren te verliezen. Tijd om een foto te nemen dus. We brachten iets leuk mee dat typisch bij de herfst hoort. En dit is het resultaat!

Nooit meer oorlog!

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op donderdag 8 november 2018.

Als herdenking van de Wapenstilstand van de Groote Oorlog 100 jaar geleden bezochten we vandaag de tentoonstelling van de heemkundige kring erfgoed Rausa. We trokken er te voet op uit naar het Koetshuis en genoten van de zalige herfstzon. Vele mama's en oma's gingen met ons mee. Dank je wel hiervoor. Walter Evenepoel vertelde ons waarom deze tentoonstelling net hier is en hoe de mensen in de oorlogsjaren in ons dorp leefden. Voor ons was het meteen duidelijk... wij willen nooit meer oorlog!

Zomerfoto

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op maandag 15 oktober 2018. Aangepast op maandag 15 oktober 2018

Inderdaad de zomer is voorbij. Begin oktober kregen we wel nog enkele 'zomerse' dagen. Wij haalden nog vlug onze zomerspullen uit om een klasfoto te nemen. Net voor onze boom zijn bladeren verliest.

Tijd om te poetsen !

Geschreven door Kristina Vanhuylenbroeck op maandag 15 oktober 2018.

Na onze lessen over chocolade poetsten we onze tanden in de les. We leerden hoe we dit correct moeten doen.

Van voor naar achter, van links naar rechts en hop en neer van links naar rechts ... of was het een beetje anders.

Kijk even mee op onze foto's. Wij vonden het in ieder geval leuk.

Week van het bos... joepie!

Geschreven door Mia Hemerijckx op maandag 15 oktober 2018.

Waar kan je beter over het bos leren dan in het bos zelf?

We trokken met de klas naar het pastoriebos. Eerst hebben we de bosregels doorgelezen. Nadien leerden we over de verschillende lagen in het bos, de soorten van bomen in ons bos, hoe je ze kan herkennen.

We luisterden naar de geluiden in het bos, we snoven de geur op van het bos, we proefden van de vruchten in het bos, we keken, ...

Als afsluiter maakten we een echte mandala in 3D. Vooraf hadden we in de klas al geleerd wat een mandala is, waar hij vandaan komt en wat het grote doel van mandala's is.

Wil je de resultaten bewonderen? Best de moeite waard!

 1 2 >